Politie zoekt getuige in onderzoek naar meerdere schennisplegingen

Politie zoekt getuige in onderzoek naar meerdere schennisplegingen

Geplaatst op 11 april 2022, om 12:56 uur

Amstelveen – De politie doet onderzoek naar meerdere schennisplegingen in Amstelveen en is op zoek naar een specifieke getuige. Op woensdag 30 maart kreeg de politie aan het begin van de avond een melding van een incident eerder die avond met een kind bij het tunneltje onder de Beneluxbaan ter hoogte van de atletiekbaan in Amstelveen. Een alerte en behulpzame vrouw op de fiets heeft het kind aangesproken. Omdat er geen gegevens van de vrouw bekend zijn, hopen rechercheurs via deze weg met haar in contact te komen. Eerdere oproepen via sociale media hebben helaas nog niet geleid tot het achterhalen van deze getuige.

Naast het incident op 30 maart heeft de politie nog enkele meldingen van schennisplegingen in onderzoek die in 2022 hebben plaatsgevonden in de omgeving van de wijk Groenelaan. Of het om dezelfde verdachte gaat is niet zeker, maar aangezien de schennisplegingen gericht waren tegen kinderen en de locaties relatief dichtbij elkaar liggen, houdt de recherche hier wel rekening mee. Omwille van het onderzoek deelt de politie op dit moment geen inhoudelijke informatie over de eerdere meldingen. 

Om de verdachte of verdachten op te sporen en aan te kunnen houden, is het belangrijk dat eventueel verdachte situaties direct gemeld worden. Wanneer het gaat om een heterdaad situatie dan mag 112 gebeld worden. Als mensen informatie hebben over een eerdere schennispleging dan kan dit worden doorgegeven via 0900-8844, via het onderstaande tipformulier of via meldmisdaadanoniem.nl (zowel telefonisch als online). Naast de gevraagde alertheid van bewoners,  is de politie in Amstelveen extra alert en wordt er zowel herkenbaar als onherkenbaar gesurveilleerd