Zakkenrollers aangehouden dankzij oplettend slachtoffer

Zakkenrollers aangehouden dankzij oplettend slachtoffer

Geplaatst op 11 april 2022, om 14:22 uur

Breda – Op aanwijzing van een 56-jarige Bredanaar zijn zondag 10 april 2022 omstreeks 16.15 uur op het Kasteelplein twee Roemeense mannen (26 en 38) aangehouden die verdacht worden van de diefstal van een mobiele telefoon. De zakkenrollers sloegen vermoedelijk toe op de roltrap van het Station CS in Breda.

Het slachtoffer deed aangifte. Hij vertelde dat hij met zijn partner met de trein vanaf Schiphol naar Breda was gereisd. In Rotterdam stapten twee mannen in die hem direct al opvielen omdat ze onderling in een Oost Europese taal spraken en flink roken naar alcohol. Hij stapte uit in Breda en zag dat diezelfde mannen ook uitstapten en achter hem ook via de roltrap gingen. Plotseling viel de roltrap met een flinke schok stil. Hij voelde dat er aan zijn tas werd getrokken. Hij zag dat die mannen daarna snel door de poortjes glipten.  Kort daarna merkte hij dat zijn telefoon uit de schoudertas gehaald was.  

Park
De aangever en zijn partner liepen vervolgens door het Valkenbergpark in de richting van het politiebureau om aangifte te doen. Ze zagen daar diezelfde mannen lopen. Een van hen keek om en kreeg mogelijk het idee dat zij achtervolgd werden, want hij gooide daarna een voorwerp in de bosschages. Het bleek de mobiele telefoon van aangever te zijn. Inmiddels was ook de politie gebeld waarna de verdachten door de agenten op het Kasteelplein zijn gearresteerd. In de fouillering werd nog een telefoon aangetroffen. Of deze van diefstal afkomstig is wordt nog onderzocht. Vermoedelijk is de roltrap door een van de verdachten stil gezet.