Auto drugshandelaar in beslag genomen

Auto drugshandelaar in beslag genomen

Geplaatst op 11 april 2022, om 12:04 uur

Bergen op Zoom – Zondagavond arresteerden agenten in de Plataanstraat in Bergen op Zoom een man op verdenking van handel in drugs. Hij is overgebracht naar een politiecellencomplex waar hij maandag een verklaring mag afleggen.

Rond 20.30 uur, op zondagavond 10 april 2022, zagen surveillerende agenten de man rijden. Hij sprak hen aan en vertelde dat hij een probleem had met de remmen van zijn auto. De agenten herkenden de man, een 24-jarige Bergenaar, van eerdere overtredingen van de opiumwetgeving. Ze besloten de man te helpen en spraken af dat beide auto’s even zouden stoppen. De politieauto werd voor de auto van de 24-jarige geparkeerd. De agenten zagen toen dat de automobilist een tasje uit zijn auto gooide.

Een van de agenten loopt vervolgens naar de auto, terwijl de ander het tasje opraapt. Dat blijkt gevuld te zijn met verpakkingen hennep en cocaïne. Als de politieagenten de man hierop aanspreken ontkent hij dat het tasje van hem is en dat hij niets weet van verdovende middelen. Omdat de agenten zagen dat hij het tasje uit de auto gooide en omdat de man bekend is met eerdere overtredingen van de opiumwetgeving, houden ze de man aan. De politie neemt de auto, de drugs en een bedrag van enkele honderden euro’s in beslag en brengt de verdachte hierna over naar een politiecellencomplex. Daar wordt hij ingesloten. Maandag wordt de verdachte gehoord.