Zeven jaar cel voor poging tot verkrachting en voorbereiding moord schoondochter

Zeven jaar cel voor poging tot verkrachting en voorbereiding moord schoondochter

Geplaatst op 6 april 2022, om 19:03 uur

Een 62-jarige man is door de rechtbank Rotterdam veroordeeld tot een gevangenisstraf van zeven jaar voor een poging tot verkrachting en voorbereiding van moord.

De man wilde zijn schoondochter bedwelmen en misbruiken, om haar daarna te doden. De man verklaarde dat hij een seksuele obsessie voor zijn schoondochter had ontwikkeld, maar zich realiseerde dat zij geen seks met hem zou willen hebben. Omdat hij niet wilde dat zij moest leven met een trauma na de verkrachting, moest zij daarna worden omgebracht.

Het plan slaagde uiteindelijk niet, omdat de vrouw heftig weerstand bood en schreeuwde, waardoor de buren werden gealarmeerd.

Geen stoornis
Een psycholoog en een psychiater hebben geen stoornissen bij de man vast kunnen stellen. Daardoor kan er ook geen behandeladvies, zoals tbs, worden gegeven. Ook wordt de kans op herhaling als laag ingeschat door de deskundigen. De rechtbank zal geen gedrag beïnvloedende en vrijheidsbeperkende maatregel opleggen. De rechtbank is van oordeel dat er na de detentie van de man geen sprake meer is van een dermate redelijke vrees dat hij wederom een ernstig misdrijf zal begaan of zich ernstig belastend jegens het slachtoffer zal gedragen. Wel moet de man een schadevergoeding betalen en zeven jaar de gevangenis in.