Vijf minderjarigen betrokken bij brandstichting Yerseke

Vijf minderjarigen betrokken bij brandstichting Yerseke

Geplaatst op 6 april 2022, om 15:15 uur

Yerseke – Op 28 februari 2022 brak brand uit in een leegstaand zorgcentrum aan de Molenlaan in Yerseke (Zeeland). Omdat er een vermoeden was dat de brand was aangestoken, stelde de politie een onderzoek in en verspreidde een getuigenoproep.

De brand veroorzaakte behoorlijk wat rookoverlast in het dorp. Bovendien vergde het incident een flinke inzet van de brandweer. Getuigen meldden destijds al dat zij een groepje jongeren hadden zien weglopen na het ontstaan van de brand.

Inmiddels zijn door de politie meerdere getuigen gehoord. Ook werd door agenten een buurtonderzoek gedaan. De eigenaar van het pand heeft aangifte gedaan van brandstichting.

Op een zeker moment meldden ouders van de (mogelijk) betrokken jongeren zich bij de wijkagent. Het gaat om vier minderjarige jongens uit de gemeente Reimerswaal en een minderjarig meisje uit de gemeente Middelburg. Zij legden allemaal een verklaring af bij de politie en bekenden de brandstichting.

Door de politie is een dossier opgemaakt. In het dossier worden alle bevindingen van de politieagenten en de verklaringen van de jongeren opgenomen. Het dossier wordt voorgelegd aan het Openbaar Ministerie. Een officier van justitie bepaalt de verdere afhandeling van deze zaak.