Vrouw onder invloed van alcohol raakt rijbewijs kwijt

Vrouw onder invloed van alcohol raakt rijbewijs kwijt

Geplaatst op 6 april 2022, om 11:29 uur

Zaamslag – Een 51-jarige vrouw uit de gemeente Sluis is dinsdagavond haar rijbewijs kwijtgeraakt, omdat zij onder invloed van alcohol in haar auto reed.

Agenten zagen de vrouw, slingerend en met wisselende snelheid, rijden. Ze gaven haar bij Vogelwaarde een stopteken. Hieraan voldeed de vrouw niet. Omdat de vrouw niet reageerde deden de agenten hun zwaailichten aan. Er volgde nog geen reactie dus deden de agenten hun sirene ook nog aan. De vrouw stopte nog steeds niet. In de Veerstraat in Zaamslag gingen de agenten naast de auto van de vrouw rijden en toen had ze door dat ze moest stoppen.

De agenten wilden haar een blaastest laten doen op straat, omdat ze het vermoeden hadden dat de vrouw gedronken had. Tot vier keer toe mislukte de test. De agenten besloten haar aan te houden en mee te nemen naar het bureau voor een ademanalyse.

Die wees uit dat de vrouw veel teveel had gedronken. Ze blies 785 ug/l (microgram alcohol per liter uitgeademde lucht), terwijl de maximaal toegestane hoeveelheid 220 microgram is.

De vrouw moest haar rijbewijs inleveren en kreeg een rijverbod van negen uur. Tegen haar wordt proces-verbaal opgemaakt en ook zijn haar gegevens doorgegeven aan het CBR. Die organisatie kan een onderzoek instellen naar de geschiktheid om nog een rijbewijs te bezitten.