Twee aanhoudingen voor auto-inbraak in Prinsenbeek

Twee aanhoudingen voor auto-inbraak in Prinsenbeek

Geplaatst op 6 april 2022, om 10:42 uur

Prinsenbeek – Een 35-jarige Oosterhouter is woensdag 6 april 2022 omstreeks 00.10 uur dankzij oplettende bewoners op de Westerkim aangehouden op de verdenking van een auto-inbraak. De politie arresteerde daarna in een hotel in Breda ook zijn 28-jarige vriendin uit Klundert die hem met een auto daar had afgezet.

De politie kreeg rond middernacht een melding dat er net was ingebroken in een auto die geparkeerd stond op de oprit van een woning op de Westerkim. Daarbij was een tas met gereedschap gestolen.  Ter plaatse vertelde de eigenaar dat de inbreker nog in de buurt moest zitten. Hij was wakker geworden van een knal. Hij keek naar buiten en zag dat een ruit van zijn auto was vernield en dat daaruit een man kwam.

De agenten zagen tijdens het gesprek dat de gedupeerde aangever naar een man rende die  verderop in de straat liep. Deze man was flink bezweet. Hij vertelde dat zijn vriendin hem had afgezet en dat hij aan het hardlopen was.  Uit verklaringen van de gedupeerde eigenaar en enkele buurtbewoners bleek echter dat hij als verdachte van de auto-inbraak kon worden aangemerkt. Bovendien hadden getuigen hem op het dak van een overkapping en in de tuin van een woning gezien. In die tuin werd de uit de auto gestolen tas met gereedschap aangetroffen. De Oosterhouter werd aangehouden. In zijn kleding troffen de agenten een zaklamp en een metalen pen met een scherpe punt aan. Zijn vriendin die hem had afgezet, werd in een hotel in Breda aangetroffen en eveneens aangehouden. De vluchtauto stond daar op de parkeerplaats. De recherche heeft de zaak in onderzoek.