Aangehouden verdachte doodschieten Turkse broers in Zwolle is Veysel U.

Aangehouden verdachte doodschieten Turkse broers in Zwolle is Veysel U.

Geplaatst op 4 april 2022, om 14:59 uur

ZWOLLE/ROZENDAAL – De man die is aangehouden voor het doodschieten van broers Huseyin en Ali Torunlar in de McDonald’s in Zwolle, komt uit Rozendaal. Boevennieuws.pro meldt dat het gaat om de 32-jarige Veysel U.

Veysel U. is woonachtig in Rozendaal en directeur van een bedrijf in Turkse levensmiddelen in Velp. Het bedrijf distribueert en verhandelt mediterraanse food en non-food producten. Wat de relatie is tussen hem en de slachtoffers is nog onbekend. Huseyin Torunlar en Veysel U. begaven zich in ieder geval in dezelfde kringen.

De twee broers werden in de drukke fastfoodketen tijdens avondeten vermoord. Een getuige vertelde zondag aan Boevennieuws.pro dat ze slechts 2 á 3 meter van de slachtoffers af zat te eten met haar kinderen toen de schietpartij plaatsvond. De dader zou het restaurant in zijn gelopen en vervolgens eten hebben besteld. Met zijn dienblad liep hij vervolgens naar een tafel naast de twee slachtoffers, legde daar het dienblad neer en haalde een pistool uit zijn zak. Vervolgens schoot de dader het hele magazijn leeg en sloeg op de vlucht.

Volgens andere getuigen zou de man zich al ruim voor de schietpartij langere tijd in de omgeving van het restaurant hebben opgehouden.

Veysel U. meldde zich later die avond op het politiebureau in Deventer. Volgens het openbaar ministerie wordt hij ervan verdacht degene te zijn geweest die de broers Torunlar heeft doodgeschoten