UPDATE: Hulpverleners halen laatste persoon onder puin ingestort huis Oldenzaal vandaan

UPDATE: Hulpverleners halen laatste persoon onder puin ingestort huis Oldenzaal vandaan

Geplaatst op 4 april 2022, om 15:10 uur

De vader die vanmiddag onder het puin van het ingestorte huis aan de Hoefsmid in Oldenzaal is gehaald, is buiten levensgevaar. Dat verteld de burgermeester Welman van Oldenzaal. Welman heeft het over “een wonder dat zich heeft voltrokken”, omdat iedereen die in de ingestorte woning aanwezig was het kan navertellen. Behalve de vader raakten ook de moeder, een dochter en een monteur lichtgewond.

Rond kwart voor tien stortte het huis in door een gasexplosie. De explosie ontstond tijdens werkzaamheden in en rondom het huis om een elektrische laadpaal te installeren. Vermoedelijk werd tijdens het installeren een gasleiding geraakt waarna een explosie tot gevolg.

Op het moment van de explosie stond de zoon van het gezin en de installatiemonteur buiten. De vader, moeder en dochter waren op dat moment in de woning aanwezig. Moeder en dochter werden al snel uit het puin gehaald echter duurde de redding van de vader wat langer. De gespecialiseerde hulpverleners kwamen ter plaatse om de vader onder het puin vandaan te halen. Na enkele uren werd ook de vader uit het ingestorte woning gehaald.

De burgemeester zei in een persgesprek vanmiddag dat hij bewondering heeft voor de hulpverleners. Met het gezin heeft hij nog niet rechtstreeks contact gehad. “Die zijn hevig geëmotioneerd en die zijn bij elkaar in het ziekenhuis”, zegt Welman.

Schade omliggende huizen
De komende tijd volgen onderzoeken in en om de woning. Verschillende huizen rondom de woning zijn door de explosie beschadigd geraakt. Een constructeur van de gemeente en stichting Salvage brengen de schade in kaart. De bewoners van deze huizen kunnen vandaag weer terug in hun woning.