Acht arrestaties rond voetbalwedstrijd, agent raakt gewond

Acht arrestaties rond voetbalwedstrijd, agent raakt gewond

Geplaatst op 4 april 2022, om 14:29 uur

Zwolle – Tijdens de voetbalwedstrijd PEC Zwolle –  Go Ahead Eagles in het voetbalstadion van Zwolle is onrust ontstaan. Tijdens en na de wedstrijd gooiden meerdere supporters met stenen, volle blikken drinken, zwaar vuurwerk en andere spullen. Onder andere de Mobiele Eenheid (ME) is daarom ingezet. Na de wedstrijd zijn acht aanhoudingen verricht.

In het stadion werd door een grote groep met spullen en zwaar vuurwerk gegooid. Er is toen besloten om de supporters geleidelijk het stadion te laten verlaten. We konden daarnaast voorkomen dat supporters van PEC Zwolle de confrontatie aangingen met supporters van de andere club. Deze groep werd omsingeld en ook vanuit deze groep werden blikjes, zwaar vuurwerk en andere spullen gegooid naar de ME. Een agent moest met lichte verwondingen naar het ziekenhuis door de gegooide vuurwerkbommen.

Er zijn acht mannen uit Zwolle, Raalte en Wapenveld tussen de 18 en 48 jaar aangehouden. Meer aanhoudingen op een later moment worden niet uitgesloten.