Meerdere aanhoudingen voor rijden onder invloed

Meerdere aanhoudingen voor rijden onder invloed

Geplaatst op 3 april 2022, om 10:22 uur

Noord-Holland – Bij alcoholcontroles van het team verkeer van de politie Noord-Holland zijn zaterdagavond in de regio Haarlem diverse drankrijders van de weg gehaald.

Fonteinlaan Haarlem
Op de Fonteinlaan in Haarlem werden tussen 19.15 en 22.00 uur bijna 400 blaastesten afgenomen. Drie bestuurders bleken onder invloed van alcohol. Vijf bestuurders kregen een bekeuring vanwege te hard rijden.

Zijlweg Haarlem
Tussen 19.30 uur en 22.30 uur werd er gecontroleerd op de Zijlweg in Haarlem. Daar werden bijna 500 blaastesten afgenomen. Drie bestuurders bleken onder invloed van alcohol. Eén persoon reed onder invloed van drugs.

Parallelweg Beverwijk
Op de Parallelweg in Beverwijk werd er tussen 23.00 en 23.45 uur op alcohol gecontroleerd. Daar werden bijna 50 blaastesten afgenomen. Geen van de bestuurders reed onder invloed van alcohol.

Zeeweg Overveen
Tussen zaterdagavond 23.30 uur en zondag 02.00 uur werd er gecontroleerd op alcohol op de Zeeweg in Overveen. Daar werden ruim 250 blaastesten afgenomen. Vijf bestuurders bleken onder invloed van alcohol.

Ademtest alcohol
De politie controleert met een ademtest of u onder invloed bent van alcohol. Hieraan moet u meewerken. Deze test geeft aan of u meer hebt gedronken dan wettelijk is toegestaan. De uitslag van deze test bepaalt of u mee moet naar het politiebureau voor nader onderzoek. Bij dit onderzoek meet de politie met speciale apparatuur hoe veel alcohol u precies hebt gedronken.

Boete voor rijden onder invloed
Rijdt u onder invloed van alcohol? Dan krijgt u een geldboete, een (tijdelijke) ontzegging van uw rijbevoegdheid, een gevangenisstraf of een combinatie van deze straffen. De strafmaat hangt af van de ernst van de situatie. Bent u betrokken bij een ongeluk? Dan wordt u sneller getest op alcoholgebruik dan bij een gewone controle. Dit is ook om de eventuele schuldvraag vast te stellen. Blijkt u dan onder invloed te zijn? Dan kan uw verzekeringsmaatschappij de kosten van het ongeluk bij u terugvorderen.