Man (23) aangehouden na wilde achtervolging in Breda

Man (23) aangehouden na wilde achtervolging in Breda

Geplaatst op 2 april 2022, om 10:19 uur

Breda – Vrijdagavond 1 april wilden agenten een voertuig controleren op de A16. De bestuurder besloot echter om het stopteken niet te volgen en er ontstond een achtervolging. Er is een verdachte aangehouden.

Rond 20.45 uur wilden de politiemensen het voertuig controleren en gaven zij bij de afrit Prinsenbeek een stopteken. De bestuurder leek te volgen, maar besloot later toch om rechtdoor op de snelweg te rijden richting België. Het voertuig reed met hoge snelheid over de weg en vertoonde gevaarlijk rijgedrag. Daarna reed de bestuurder een parkeerterrein op en reed ook daar met hoge snelheid overheen. Agenten hebben het voertuig uiteindelijk opzettelijk aangereden om de gevaarlijke situatie te laten stoppen.

De inzittenden renden snel weg, er is uiteindelijk een 23-jarige verdachte uit Rotterdam aangehouden. De politie heeft de zaak in onderzoek.