In beslagname grote partijen ketamine

In beslagname grote partijen ketamine

Geplaatst op 1 april 2022, om 14:22 uur

Amersfoort – De politie heeft op dinsdag 29 maart op twee verschillende locaties in Amersfoort een grote partij met ketamine aangetroffen. In totaal bedraagt de vondst een grootte van ongeveer 115 kilo.

Dit is een voorbeeldfoto

In een lopend onderzoek zijn op dinsdag 29 maart doorzoekingen gedaan op een locatie in de wijk De Hoef en op een locatie in de wijk Liendert. Daarbij is een grootte hoeveelheid ketamine aangetroffen. Deze ketamine is in beslag genomen voor verder onderzoek en inmiddels vernietigd. Er zijn geen aanhoudingen verricht tijdens deze actie. De politie zet het onderzoek voort.

Wat is ondermijning
Ondermijnende criminaliteit is de vermenging tussen onderwereld en bovenwereld. Criminelen misbruiken burgers, ondernemers, diensten, instellingen en bedrijven voor hun eigen gewin en belang. Ondermijning tast de rechtstaat aan en brengt de veiligheid van de samenleving in gevaar. Burgers en ondernemers komen(soms onder dwang) in aanraking met ondermijnende criminaliteit. Daarnaast kunnen bewoners in hun wijk worden geconfronteerd met intimidatie, geweld, maar ook risico’s op brand door hennepkwekerijen, drugslabs en milieuvervuiling door drugsdumpingen.

Melden helpt
Meldingen en tips van burgers zijn onmisbaar bij de aanpak van criminaliteit. Die informatie kan de start van een onderzoek zijn, maar ook het ontbrekende puzzelstukje waarmee een zaak kan worden opgelost. Regelmatig worden verdachten aangehouden of drugslabs opgerold dankzij meldingen van alerte burgers. Heb je vermoedens dat iets niet klopt bij jou in de buurt? Of concrete signalen die wijzen op criminaliteit? Meld ze bij de politie via 0900 – 8844 of via onderstaand tipformulier. Liever anoniem melden? Dat kan via Meld Misdaad Anoniem, bel dan 0800 – 7000.