Mannen die zich meldden in Gillis-zaak geen verdachten

Mannen die zich meldden in Gillis-zaak geen verdachten

Geplaatst op 31 maart 2022, om 13:39 uur

Ommel – De recherche is nog steeds volop bezig met het onderzoek naar de overval op Mark Gillis in Ommel. Dit richt zich echter niet meer op de vier mannen die zich eerder deze week bij ons meldden nadat zij in het opsporingsprogramma Bureau Brabant op bewakingsbeelden waren te zien. Ze zijn op geen enkele manier te linken aan de overval en geen verdachten in het onderzoek.

Mark Gillis, bekend van de reality-serie over zijn familie op tv, werd in de nacht van 6 op 7 november vorig jaar op brute wijze overvallen toen hij bij zijn chalet op vakantiepark Prinsenmeer aankwam. In de zoektocht naar de daders toonden wij maandag 28 maart bewakingsbeelden in het opsporingsprogramma Bureau Brabant. Daarop was een deel van de overval te zien. We lieten echter ook beelden zien van enkele dagen voor de overval, waarop totaal vier mannen te zien waren die zich verdacht in de omgeving van Mark’s chalet ophielden. Zij meldden zich na onze oproep zelf bij de politie. Na onderzoek lijkt het erop dat zij fans zijn die op die momenten toevallig daar ook op het park verbleven. Zij zijn geen verdachten. De beelden waarop zij te zien waren, zijn inmiddels van de opsporingspagina van de politiewebsite en bij Bureau Brabant verwijderd.

Wij vragen iedereen, maar in het bijzonder andere media, om in het kader van de privacy van deze mannen de beelden niet meer te delen of uit te zenden en indien mogelijk te verwijderen.

Informatie
De zaak wordt nog steeds in volle omvang onderzocht. Wie zijn de drie mannen die Mark Gillis overvielen? Van vermoedelijk één van de verdachten denken we dna te hebben aangetroffen, maar wie zijn de andere twee? Maar we houden er op basis van de bevindingen ook nog steeds rekening mee dat er mogelijk een vierde verdachte op de uitkijk heeft gestaan. Wie kan ons meer vertellen over de witte bestelwagen die kort voor de overval op het park in de buurt van het chalet van Gillis rondreed? Weet iemand waar de gestolen spullen, waaronder horloges en een bijzonder model zonnebril, zijn gebleven? Ook daarover horen wij graag meer.

Beelden
Bekijk het item over de overval in de uitzending van Bureau Brabant terug via deze  link naar politie.nl. Alle informatie of vermoedens zijn welkom. Bel met uw tips de Opsporingstiplijn via telefoonnummer 0800-6070 of vul het tipformulier in. Gegarandeerd anoniem tippen kan via Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000.