Politie schiet Tim onterecht dood, agent verdacht van dood door schuld

Politie schiet Tim onterecht dood, agent verdacht van dood door schuld

Geplaatst op 31 maart 2022, om 13:34 uur

Waalwijk – Bij de aanhouding door de politie van een verdachte op donderdag 17 maart in Waalwijk is ongewild en onbedoeld een vuurwapen afgegaan. Hierbij is de aan te houden verdachte geraakt en ondanks direct geboden medische hulp helaas komen te overlijden. ‘Dit spijt ons ten zeerste en dit wilde uiteraard niemand. Ons medeleven gaat uit naar de familie en nabestaanden.’, aldus de politie in een persbericht.

Het onderzoek van het Openbaar Ministerie (OM) en Rijksrecherche wijst voorlopig uit dat het gaat om een ongewild schot, dat is gelost bij de aanhouding van een mogelijk vuurwapengevaarlijke verdachte in een drugsonderzoek. De betrokken politiemedewerker is aangemerkt als verdachte van dood door schuld en wordt gedurende het onderzoek voorlopig niet operationeel ingezet.

De politie heeft contact met de familie van het slachtoffer. Het verdere onderzoek naar de toedracht door de Rijksrecherche en de beoordeling daarvan door het OM, zal nog geruime tijd in beslag nemen.