Man(20) rijdt onder invloed van drugs en moet nog 17 dagen zitten

Man(20) rijdt onder invloed van drugs en moet nog 17 dagen zitten

Geplaatst op 30 maart 2022, om 15:27 uur

Axel – Dinsdagavond (29 maart) controleerden agenten rond 20.10 uur een personenauto in de Rooseveltlaan in Axel.

De bestuurder, een 20-jarige man uit Axel, moest een speekseltest ondergaan. Hij bleek onder invloed van hennep achter het stuur te zitten, zo wees de test uit. De man moest mee naar het bureau. Een GGD-arts kwam ter plaatse om een bloedmonster van de man af te nemen.

Dit bloedmonster wordt naar het NFI gestuurd zodat er onderzoek gedaan kan worden in hoeverre de man onder invloed was. Als de uitslag van dit onderzoek bekend is neemt een officier van justitie een beslissing over de verdere afhandeling van de zaak. Ook melden de verbalisanten het incident aan het CBR. Zij starten mogelijk een onderzoek naar de rijgeschiktheid van de jongeman die nog beginnend bestuurder is. Ook kreeg de bestuurder een rijverbod (voor alle voertuigen) van 24 uur.

Voor de automobilist bleek verder nog een celstraf open te staan van 17 dagen. Hiervoor is hij overgebracht naar een cellencomplex.