Jongen(17) aangehouden voor betrokkenheid bij gooien van handgranaat

Jongen(17) aangehouden voor betrokkenheid bij gooien van handgranaat

Geplaatst op 30 maart 2022, om 15:26 uur

IJsselstein/Hedel – Dinsdag heeft de politie een jongeman van 19 jaar uit IJsselstein aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij het gooien van een handgranaat en het posten van een condoleancekaart in Kerkdriel. Dat gebeurde in januari 2020 bij een appartementencomplex, toen de verdachte nog 17 was. De aanslag met de handgranaat maakte deel uit van een langdurige afpersingszaak van een fruitbedrijf in de regio.

Uit onderzoek bleek dat er eerst een condoleancekaart door de brievenbus werd gedaan, daarna werd het huisnummer op de gevel van het appartementencomplex gespoten. Tot slot gooide iemand de handgranaat naar het complex en rende weg met de handen voor zijn oren. Er werd eerder al een verdachte in IJsselstein aangehouden voor deze zaak, hij is in eerste aanleg veroordeeld tot vijf jaar cel. Er loopt nog een hoger beroep. De rechtbank concludeerde al dat er meer mensen betrokken zijn geweest bij de zaak.

Eerder deze maand werd er door de politie al naar bewijsmateriaal gezocht in een woning in IJsselstein. Op dit moment worden er geen verdere mededelingen gedaan.