Politie houdt drie inbrekers op heterdaad aan in Hoeven

Politie houdt drie inbrekers op heterdaad aan in Hoeven

Geplaatst op 30 maart 2022, om 15:51 uur

Hoeven – In de nacht van dinsdag 29 op woensdag 30 maart 2022 hielden agenten een inbreker op heterdaad aan in Hoeven. Na een gesprek met een getuige troffen de agenten ook nog twee vrouwen aan die mogelijk te maken hadden met de inbraak. Ook zij werden aangehouden.

Omstreeks 01.25 uur meldde een getuige dat er mogelijk werd ingebroken in een woning aan de Jasmijnstraat in Hoeven. De eigenaar van de woning was gebeld en meteen naar huis gekomen, toen hij aan kwam was de politie al ter plaatse. De man deed aangifte. Uit zijn huis was gereedschap weggenomen en door de inbrekers was behoorlijke schade gemaakt. Er was een deur geforceerd om het huis binnen te komen.

Agenten zochten vervolgens in de buurt naar de daders. Een agent zag een man over een schutting klimmen. Hij riep de man aan en die ging op de grond liggen. De agent kon de man in de Arnoutlaan in de boeien slaan. Intussen verklaarde een getuige, aan andere politiemensen die ter plekke waren, dat hij meerdere inbrekers had gezien, waaronder twee vrouwen. Ze waren vertrokken in een auto. De getuige gaf het signalement van de vrouwen en een omschrijving van de auto door. Even later troffen agenten de auto met daarin de twee vrouwen aan in dezelfde straat. Ook zij zijn aangehouden.

De politiemensen brachten de verdachten over naar een politiecellencomplex. Daar zijn ze ingesloten. Van de verdachten werden verschillende goederen in beslag genomen. Het ging om inbrekerswerktuigen, drugs (cocaïne, GHB en amfetamine), een (mogelijke) taser/stroomstootwapen en een mes.

De drie verdachten betreffen een man (35) uit Oosterhout, een vrouw (28) uit Bergen op Zoom en een vrouw (28) uit Klundert. Zij zitten nog vast en worden gehoord.