Vier Hagenaars aangehouden na poging bedrijfsinbraak

Vier Hagenaars aangehouden na poging bedrijfsinbraak

Geplaatst op 28 maart 2022, om 12:22 uur

Boskoop – Vier Hagenaars van 20, 21, 33 en 33 jaar zijn in de avond en nacht van zondag 27 maart aangehouden toen zij probeerden in te breken bij een bedrijf aan de Insteek. Door de alertheid en de reactie van de bewoners konden twee van hen al snel bij het bedrijf worden aangehouden. De twee anderen lieten natte sporen achter en werden uiteindelijk uit een sloot gehaald door agenten.

Wat gebeurde er
Even na 22.00 uur zag de bewoonster een auto achter haar woning staan en kort daarna zag ze twee mannen door de tuin rennen. De bewoonster vertelde dit aan haar man die direct in zijn auto stapte om de personen te zoeken. Zijn vrouw belde intussen de politie. De bewoner zag de auto van de verdachten staan en blokkeerde deze met zijn eigen auto. De broer van de bewoner, die ook gewaarschuwd was, kwam bij de auto en bleef daar staan wachten, terwijl de bewoner op zoek ging naar de verdachten. Na een tijdje zag hij twee mannen op het fietspad lopen in de richting van de Goudse Rijweg. Toen ze hem zagen, renden de mannen weg. De bewoner ging er in zijn auto achteraan. Op dat moment kwam politieagenten aangereden, die de verdachten aanhielden.

Plantenkarren
Teruggekomen bij zijn bedrijf, beek de bewoner samen met de agenten de camerabeelden en daarop zagen ze vier personen. Kennelijk wilden zij plantenkarren stelen, want een aantal stond al op het terrein klaar. Met assistentie van de politiehelikopter en politiehonden is in de omgeving verder gezocht naar de twee andere verdachten. De omgeving werd daarbij afgezet.

Natte sporen
Tijdens de zoekactie meldde buurtbewoner dat twee mannen met natte kleding in zijn loods wachtten op een taxi. Tussen de kassen en de achterzijde van de bewuste loods zagen politieagenten meerdere natte sporen. Het spoor leidde naar een naastgelegen sloot, waar ze een 33-jarige verdachte aantroffen. De vierde verdachte, de 21-jarige man, werd een kwartier later rillend aangetroffen. Ook hij probeerde via diverse sloten weg te komen.

Alle vier verdachten zijn aangehouden op verdenking van poging bedrijfsinbraak. De politie nam telefoons en de auto in beslag voor verder onderzoek.