Operation Speed: 1.643 snelheidsovertredingen in Noord-Holland

Operation Speed: 1.643 snelheidsovertredingen in Noord-Holland

Geplaatst op 28 maart 2022, om 11:36 uur

Noord-Holland – Vorige week voerde Team Verkeer van politie Noord-Holland extra snelheidscontroles uit. Dit gebeurde in het kader van een themaweek georganiseerd door het Europese Roadpol. Bij de controles werden 1.643 snelheidsovertredingen geconstateerd. In veertien gevallen was de snelheid zo hoog dat het rijbewijs zal worden ingevorderd.

Op de kalender van het Europese verkeerspolitienetwerk Roadpol was het vorige week zeven dagen lang Operation Speed. In het kader daarvan legde het Noord-Hollandse Team Verkeer de focus op het thema snelheid met extra laser- en radarcontroles. Op donderdag 24 maart was op meerdere plaatsen sprake van een zogenaamde Speedmarathon. Daar werd van 5.30 uur ‘s ochtends tot 2.00 uur ’s nachts onophoudelijk gecontroleerd.

Tijdens de controleweek werden maar liefst 1.643 snelheidsovertredingen geconstateerd. In veertien gevallen reed de bestuurder meer dan 50 kilometer per uur te hard, wat betekent dat het rijbewijs wordt ingevorderd. Niet alleen langs de weg, maar ook op de weg werd extra gecontroleerd. Daar constateerden videosurveillancewagens nog achttien andere verkeersovertredingen, zoals het in de hand houden van een telefoon tijdens het rijden.

Verschil tussen leven en dood
Vergeleken met vorig jaar, is het aantal verkeersongelukken in Nederland in de eerste maanden van dit jaar gestegen. Ook het aantal verkeersslachtoffers nam toe. De snelheid waarmee wordt gereden kan het verschil maken tussen leven en dood. Daarom zijn snelheidscontroles een vast onderdeel van de verkeershandhaving door de politie.