Evertsoord / Grashoek – Duitse en Nederlandse samenwerking bij internationale controle

Evertsoord / Grashoek – Duitse en Nederlandse samenwerking bij internationale controle

Geplaatst op 28 maart 2022, om 14:49 uur

A67 – Op vrijdag 25 maart 2022 organiseerden we samen met de Duitse politie een internationale controle, primair gericht op alcohol- en drugsgebruik bij beroepsgoederenchauffeurs. De controles vonden plaats op vijf controlelocaties (A40, A57, B7, B52 en A61) in Duitsland en op één locatie (A67) in Nederland. De controle in Nederland vond plaats bij parkeerplaats De Slenk aan de A67 ter hoogte van Evertsoord / Grashoek

Geen ruimte voor alcohol en drugs in het verkeer

In 2017 werd een agente met haar dienstauto in Duitsland door een vrachtauto aangereden. De 23-jarige agente kwam hierbij om het leven. Twee andere Duitse politiemensen raakten zwaar gewond. De bestuurder van de vrachtauto bleek zwaar onder invloed te zijn. Om onze overleden collega te herdenken en een duidelijk signaal af te geven dat alcohol in het verkeer totaal onacceptabel is, werd afgelopen vrijdag in nauwe samenwerking met het Grensoverschrijdend Politieteam deze grootschalige controle gehouden.

Resultaten controle

Tijdens de grootschalige controle werden (zowel in Nederland als Duitsland) de onderstaande resultaten behaald. Een volledig overzicht is te lezen in het persbericht van de Bundespolizeiinspektion Kleve.

  • 24x overtreding Opiumwet 

  • 18x rijden onder invloed 

  • 2x overtreding wapenwetgeving 

  • 2x rijden zonder geldig rijbewijs

  • 2x aanhouding andere feiten

  • 4x gezocht persoon aangetroffen

  • 22x bekeuring voor verschillende feiten (o.a. parkeren op de vluchtstrook)

  • 2x gestolen voertuig onderschept 

Internationale samenwerking

Bij deze controle werkten we samen met de Bundespolizei, Landespolizei, Autobahnpolizei en Zoll van de Duitse politie. Daarbij was er ook ondersteuning van Rijkswaterstaat, Koninklijke Marechaussee, Douane en diverse Nederlandse politieteams van de Landelijke Eenheid, AVIM (Afdeling Vreemdelingenpolitie, Identificatie en Mensenhandel) en basisteams uit de eenheid Limburg. In totaal werden er in Nederland en Duitsland 139 medewerkers ingezet.