Aanhouding na schietincident café Hillevliet

Aanhouding na schietincident café Hillevliet

Geplaatst op 28 maart 2022, om 14:25 uur

Rotterdam – Meerdere mensen hoorden van zondag- op maandagnacht schoten en zagen auto’s wegrijden bij een café aan de Hillevliet. De politie startte meteen een onderzoek en kon een 25-jarige verdachte aanhouden. Zijn rol wordt onderzocht. Getuigen die nog niet met de politie hebben gesproken, worden opgeroepen om zich te melden.

Het was gisteravond iets voor 1.00 uur ’s nachts dat het schietincident plaatsvond. Er kwamen verschillende meldingen binnen van mensen die schoten hoorden en auto’s hadden zien wegrijden. Ook zijn er rondom het café een aantal hulzen gevonden. De politie heeft in de buurt meteen meerdere auto’s gecontroleerd. Daarin zat niemand die iets met het schieten te maken had. Later is er via een kentekenplaatherkenning (ANPR) een andere auto stilgezet en de bestuurder hiervan is aangehouden. Zijn rol bij het schietincident wordt onderzocht. Het gaat om een man van 25 jaar uit Rotterdam.

Getuigen gezocht
Heeft u iets gezien of gehoord zondagnacht en nog niet met de politie gesproken? Bel dan met 0900-8844 of met 0800-7000 als u liever anoniem blijft. Melden via het tipformulier kan natuurlijk ook.