Voorbijgangers helpen agenten bij arrestatie

Voorbijgangers helpen agenten bij arrestatie

Geplaatst op 27 maart 2022, om 10:57 uur

Middelburg – In de vroege ochtend van zondag 27 maart, omstreeks 04.30 uur, hielden agenten, met hulp van voorbijgangers, een 19-jarige man aan. Deze man was even tevoren een horecagelegenheid in het centrum van Middelburg uitgezet omdat hij ruzie zocht met aanwezige klanten en medewerkers van het café had proberen te slaan met glaswerk.

Diezelfde medewerkers meldden het incident bij de politie. Agenten gingen ter plaatse om poolshoogte te nemen. Zij geven de jongeman de opdracht naar huis te gaan en de stad te verlaten. Om de opdracht kracht bij te zetten fietsen de agenten een stukje achter de man aan. Hij is erg vervelend en scheldt de agenten uit terwijl hij weg loopt.

In de Langeviele besluit de man zijn blaas te legen tegen de gevel van een pand. De agenten willen de man vervolgens aanhouden. Zij pakken hem vast, maar de man weet zich los te rukken en rent er vandoor. De agenten volgen hem. Door een groepje jongeren wordt de man dan tegen gehouden op de Pottenmarkt. Met een fiets belemmeren ze de vrije doorgang voor de verdachte. Hierdoor kan de man niet anders dan het terras van een café op lopen. Daar werkt een van de agenten hem tegen de grond.

Er ontstaat een worsteling. Een van de agenten raakt geblesseerd aan een hand. De man bedreigt de agenten meerdere malen met de dood. Uiteindelijk krijgen de agenten het wel voor elkaar om de man in een politieauto te zetten en naar een politiecellencomplex te vervoeren. Daar wordt de man ingesloten. Van de agenten is een aangifte opgenomen. De verdachte wordt zondag gehoord over de feiten die hem ten laste zijn gelegd. De man is afkomstig uit Letland en heeft een onbekende woonplaats in Nederland.