Onder invloed van drugs

Onder invloed van drugs

Geplaatst op 27 maart 2022, om 11:28 uur

Kapelle – Een man uit de gemeente Waadhoeke, in Friesland, kreeg vanmorgen een rijverbod van 24 uur omdat hij onder invloed van cocaïne zijn auto bestuurde.

Tegen 07.00 uur meldt een getuige dat een automobilist asociaal rijgedrag vertoont. De bestuurder slingert over de weg en brengt hiermee andere weggebruikers in gevaar. De getuige geeft het kenteken van de auto door aan de politie. Agenten posteren zich in de buurt en zien de betreffende auto om 07.05 uur rijden op de A58. De man gaat van de snelweg af en draait de Oude Rijksweg bij Kapelle op. Daar wordt hij staande gehouden door de politie.

Agenten laten de 38-jarige bestuurder een speekseltest doen. Hieruit blijkt dat de man onder invloed is van cocaïne. Hij moet mee naar het bureau. Daar komt ook een GGD-arts naartoe. Die neemt een bloedmonster van de man af. Dat bloedmonster sturen de agenten op naar het NFI voor verder onderzoek.

De Fries legt een verklaring af bij de agenten. Hierna wordt hij in vrijheid gesteld. Hij krijgt een rijverbod van 24 uur. Dit houdt in dat hij tot maandagochtend 07.00 uur geen enkel voertuig mag besturen.

Een officier van justitie bepaalt op een later tijdstip, afhankelijk van de uitslag van het NFI-onderzoek, of de man nog in het bezit mag blijven van zijn rijbewijs.