Steenbergenaar rijdt in op politieauto en toegangshek woning

Steenbergenaar rijdt in op politieauto en toegangshek woning

Geplaatst op 27 maart 2022, om 13:34 uur

Steenbergen – De politie stelt een onderzoek in naar een vernieling die is gepleegd bij een woning aan de Nassaulaan in Steenbergen. Een inwoner van die plaats reed met een personenauto in op het toegangshek. Dat hek raakte fors beschadigd. Er raakte niemand gewond.

Omstreeks 09.00 uur op zondagochtend 27 maart meldden diverse weggebruikers in Steenbergen bij de politie dat er een personenauto op een zeer asociale manier rondreed in de plaats. Hij veroorzaakte gevaar voor andere mensen die aan het verkeer deelnamen.

In de meldingen gaven getuigen een goede omschrijving van het voertuig, dus agenten keken uit naar de auto tijdens hun surveillance. Op een zeker moment zien agenten de betreffende auto recht op hen af komen rijden. Gelukkig kunnen zij hun dienstauto net op tijd de berm in sturen om een frontale aanrijding te voorkomen. De auto suisde vervolgens als een speer rakelings langs de auto waar de agenten in zaten. Levensgevaarlijk! Dit is dan ook de reden dat de agenten aangifte doen tegen de automobilist.

Aangehouden
Slechts een ogenblik later meldt de bewoner van de woning aan de Nassaulaan dat er bij zijn woning een auto tegen het toegangshek aan is gereden. De agenten gaan meteen ter plaatse en zien inderdaad een zwaar beschadigde personenauto tegen het eveneens zwaar beschadigde hek aan staan. De bestuurder van de auto, een 53-jarige inwoner van Steenbergen wordt direct aangehouden en overgebracht naar een politiecellencomplex. De politie start een onderzoek naar de oorzaak en toedracht van dit feit. Vooralsnog is er niets bekend over het motief van de Steenbergenaar.

De man zal in het politiecellencomplex een verklaring mogen afleggen over de vernieling. Een officier van justitie gaat zich in het strafrechtelijk proces verdiepen om een beslissing te nemen over de tenlastelegging van strafbare feiten en eventuele vervolging van de aangehouden verdachte. Omdat de aangehouden verdachte ernstig verward gedrag vertoonde zal ook overleg gaan plaatsvinden met zorginstanties. Dit gaat buiten het strafrecht om.