Vrouw bijt BOA

Vrouw bijt BOA

Geplaatst op 25 maart 2022, om 10:10 uur

Breda – De politie hield woensdagmiddag op aanwijzing van een Boa een vrouw aan voor mishandeling en poging tot zware mishandeling.

Op donderdag 24 maart 2022 om15.25 uur komt er een melding binnen bij het operationeel centrum. Een vrouw heeft in een bus de buschauffeur mishandeld. De veiligheidsmedewerker van de busmaatschappij, die de vrouw aanhoudt wordt gebeten door haar. Ze houden haar vast op het station in Breda.

Aanhouding

Agenten spoeden zich naar het station en treffen daar de vrouw die door de Boa onder controle wordt gehouden. Op zijn arm zijn de tandafdrukken met de verwondingen goed te zien. De vrouw, een 25-jarige vrouw uit Breda, wordt aangehouden. Ze gaat mee naar het bureau waar.

Veilige publieke taak

De politie tolereert geen verbaal of fysiek geweld tegen opsporingsambtenaren, politiemensen, hulpverleners en overheidspersoneel en treedt er daadkrachtig tegen op. Wie agressie of geweld pleegt tegen een werknemer met een publieke taak, moet snel en streng worden gestraft. De dader wordt niet alleen strafrechtelijk, maar ook financieel aangepakt voor het veroorzaken van schade. Met het openbaar ministerie is afgesproken dat de strafeis bij geweld tegen medewerkers met een publieke taak altijd wordt verhoogd. Klik hier voor meer informatie over de veilige publieke taak.