Vrouw met 390.000 euro in koffer opgepakt op Schiphol

Vrouw met 390.000 euro in koffer opgepakt op Schiphol

Geplaatst op 24 maart 2022, om 17:48 uur

De Koninklijke Marechaussee heeft dinsdag een Chinese vrouw en woensdag een Nederlandse man aangehouden op verdenking van witwassen. De Chinese bleek tijdens een reguliere controle van de douane 390.000 euro in haar koffer te vervoeren.

De Nederlander wilde gisteren naar Dubai reizen en bleek twee dure horloges met een geschatte waarde van zo’n 200.000 euro en dure merkkleding bij zich te hebben. Op basis van de verklaringen van beide personen rees het vermoeden dat ze zich schuldig maakten aan witwassen. Ze konden niet aannemelijk maken hoe zij aan het geld of goederen kwamen.

Beide verdachten zitten vast voor verder onderzoek door een rechercheteam van de Marechaussee, dat zich richt op witwassen en criminele geldstromen via Schiphol.