Verdachte aangehouden, gestolen auto in beslag genomen

Verdachte aangehouden, gestolen auto in beslag genomen

Geplaatst op 25 maart 2022, om 10:41 uur

Roosendaal – Donderdagmiddag, 24 maart 2022 rond 16.40 uur, werden op een parkeerplaats aan de Van Beethovenlaan in Roosendaal twee mannen aangehouden die in een gestolen auto reden. Een van de mannen stompte een agent in het gezicht bij zijn aanhouding. De mannen zijn ingesloten.

Bij het operationeel centrum kwam een melding binnen van een getuige die zag dat de bestuurder van de auto bier aan het drinken was. Hij gaf het kenteken van de auto door aan de politie. Agenten gingen vervolgens op zoek naar de betreffende auto. Uit onderzoek bleek dat deze stond gesignaleerd als gestolen voertuig.

Op de Antwerpseweg zag een agent de betreffende auto met hoge snelheid door het rode verkeerslicht rijden. Hij ging er direct achteraan. Overige weggebruikers maakten plaats voor de politieauto, vermoedelijk zagen zij ook het asociale verkeersgedrag van de automobilist. Op een parkeerplaats aan de Van Beethovenlaan stopte de auto. De agent zette zijn dienstauto voor het voertuig en belette de bestuurder zo om verder te rijden. Hij liep naar de bestuurder toe en vertelde de man dat hij was aangehouden omdat hij in een gestolen auto reed. Vervolgens boeide hij de verdachte. De man zag echter nog kans om de agent vol in het gezicht te stompen. Ook probeerde de verdachte de agent in zijn auto te trekken. Hierbij raakte de agent licht gewond. Hij doet aangifte van mishandeling.

Twee verdachten aangehouden en ingesloten
Inmiddels waren collega’s van de agent ook ter plekke om assistentie te verlenen. De bestuurder, een 46-jarige man met een onbekende woonplaats in Nederland, werd met geweld aangehouden omdat hij zich hevig verzette.

Ook de bijrijder is aangehouden. Dit betreft een 28-jarige man uit Roosendaal. De politie bracht beide mannen over naar een politiecellencomplex. Tijdens het transport probeerde de 46-jarige man meerdere malen de ruiten van het politievoertuig uit de sponning te trappen. Ook uitte hij bedreigingen naar de politiemensen die hem vervoerden en naar de agent die hem had gearresteerd.

De twee mannen worden vrijdag gehoord. De auto waarin zij reden is in beslag genomen voor onderzoek. Door een takelbedrijf werd de auto weggesleept. De politie neemt contact op met de eigenaar van de auto.