Vier mannen aangehouden voor autobranden in Veen

Vier mannen aangehouden voor autobranden in Veen

Geplaatst op 22 maart 2022, om 16:55 uur

Gemeente Altena – In het rechercheonderzoek naar de autobranden rond de afgelopen jaarwisseling in Veen zijn dinsdagochtend 22 maart 2022 vier mannen aangehouden. Zij worden verdacht van betrokkenheid bij de brandstichtingen.

De politie startte onder leiding van een officier van justitie een onderzoek nadat in de weken voor de jaarwisseling in december 2021 op het kruispunt Witboomstraat, Van der Loosstraat en Mussentiend circa 14 stookauto’s in vlammen opgingen. De vier verdachten, twee mannen van 19 en 21 jaar uit Wijk en Aalburg en twee mannen van 20 en 21 jaar uit Veen, zijn in het onderzoek in beeld gekomen. Op dit moment zitten zij vast voor verhoor. De recherche gaat door met het onderzoek en sluit meer aanhoudingen niet uit.

Burgemeester Lichtenberg: “Ik ben verheugd dat politie en OM nader onderzoek hebben gedaan naar mogelijke strafbare activiteiten. Complimenten voor de aanpak en voor het aanhouden van een aantal verdachten. We wachten verdere strafrechtelijke voortgang af en volgen dit indien van toepassing op met bestuursrechtelijke maatregelen. Waar mogelijk zetten we ons in om schade te verhalen.”

Gevaarlijke situatie

Het in brand steken van geprepareerde sloopauto’s rondom de jaarwisseling in Veen zijn een jaarlijks terugkerend fenomeen dat gevaarlijke situaties voor omwonenden en omstanders oplevert. Hierbij wordt ook zwaar illegaal vuurwerk afgestoken en harde muziek afgespeeld. Omwonenden lopen schade op aan hun woningen en ondervinden veel overlast. Ook trekken de branden steeds vaker mensen van buiten Veen aan.