Opsporing Verzocht: 79-jarige slachtoffer van straatroof

Opsporing Verzocht: 79-jarige slachtoffer van straatroof

Geplaatst op 22 maart 2022, om 16:14 uur

Nederland – In de uitzending van Opsporing Verzocht van dinsdag 22 maart is onder meer aandacht voor een gewelddadige straatroof op een 79-jarige man in Den Haag.

Het voorval op de Bragastraat gebeurt op woensdag 15 december rond 13.40 uur. Nietsvermoedend laat het 79-jarige slachtoffer zijn hondje uit. Ineens spreekt een man hem aan en zegt dat hij zijn telefoon wil hebben. Het slachtoffer wil die niet afgeven en krijgt daarop verschillende klappen in zijn gezicht.

In de uitzending van Opsporing Verzocht worden vanavond camerabeelden getoond van de straatroof. Hierop is te zien dat het slachtoffer zelfs zo wordt toegetakeld dat hij op de grond valt. Terwijl de man weerloos op de grond ligt, doorzoekt de dader zijn zakken op waardevolle spullen. Hij vindt niets. Uiteindelijk weet het slachtoffer te ontkomen en vlucht met zijn hondje een nabijgelegen garage in. De straatrover gaat er dan ook vandoor.

Andere items

Naast deze zaak komen ook de volgende zaken aan bod in het programma:
Eindhoven – beroving
Haarlem – overval tankstation
Horst aan de Maas – diefstal auto
Doorn – insluiping
Rijswijk – diefstal telefoons
Wapenveld – diefstal sieraden en bankpasfraude
Almere – brandstichting zendmast
Oost-Nederland – bankpasfraude
Putten – overval hotel
Uiteraard wordt er ook een terugkoppeling gegeven van de resultaten uit de vorige uitzending.

Uitzending

Opsporing Verzocht is dinsdag 22 maart rond 20.30 uur te zien op NPO1. Op woensdag 23 maart is om 13.20 uur de herhaling van de uitzending te zien op NPO1.