Bestelde spullen kwamen nooit aan; verdachte aangehouden

Bestelde spullen kwamen nooit aan; verdachte aangehouden

Geplaatst op 22 maart 2022, om 15:49 uur

Borne – De politie heeft dinsdagochtend op het politiebureau in Borne een 20-jarige man uit Enschede aangehouden. Er liggen een groot aantal aangiftes over de online webshops van de man, onder meer SlimDong.com. Bestelde goederen kwamen nooit of heel laat bij consumenten aan, ook al was er betaald.

Het televisieprogramma Opgelicht van de AVROTROS besteedde een half jaar geleden aandacht aan de webshops van de verdachte. Er werden voornamelijk videodeurbellen en oordopjes aangeboden.

Dropshipper

Het gaat om een zogenoemde dropshipper. Bij een webshop van een dropshipper lijkt het alsof de goederen door de Nederlandse webshop zelf worden geleverd, maar feitelijk ligt dat anders. De dropshipper fungeert als tussenpersoon en je bestelling wordt in werkelijkheid door een andere, veelal Aziatische webshop geleverd. De dropshipper betaalt slechts een fractie van het bedrag dat jij als consument betaalt voor het product en gaat er met de tussenliggende marge vandoor. Goederen komen vervolgens niet of heel laat aan.

De politie doet onderzoek en linkt de man uit Enschede in ieder geval aan vijftien aangiftes. Dat aantal kan mogelijk nog oplopen. Het gaat dan om zaken waarbij het bestelde product nooit is aangekomen.

Wees alert

Consumenten die online winkelen vragen we om alert te zijn. Ook al is dropshippen in essentie legaal, je loopt het risico dat producten nooit of heel laat aankomen en bijvoorbeeld niet aan je verwachtingen voldoen. Kijk daarom kritisch naar de webshop, genoemde levertermijnen, recensies en ervaringen van andere klanten.

^SV 2022124661