Vrouw aangehouden na aanrijding met dodelijke afloop

Vrouw aangehouden na aanrijding met dodelijke afloop

Geplaatst op 20 maart 2022, om 12:29 uur

Ede – De politie heeft zaterdag 19 maart een 36-jarige vrouw uit Ede aangehouden na een aanrijding met dodelijke afloop. Door de aanrijding raakte een 64-jarige man uit Gaanderen zwaargewond. Hij overleed later die dag in het ziekenhuis aan zijn verwondingen. De politie is een onderzoek gestart.

De hulpdiensten kregen omstreeks 16.53 uur de melding over een aanrijding op een parkeerplaats aan de Halte in Ede. Zij troffen hier een zwaargewonde man. De veroorzaker van de aanrijding zou zijn weggereden.

Er werd direct gestart met het hulp aan het slachtoffer. Vanwege de ernst van het letsel werd een traumahelikopter opgeroepen. Het slachtoffer werd met ernstige verwondingen per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis waar hij later overleed.

Uitvoerig onderzoek

De politie startte meteen een uitgebreide zoekactie naar de mogelijke veroorzaker van het ongeval. Hiervoor werd ook een alertering via Burgernet opgestart. Verder werd op de plaats van de aanrijding direct een sporenonderzoek gestart en werden getuigen gehoord. Deze zijn gehoord door de politie. De gezochte auto, een grijze Ford Fiësta, werd later die dag aangetroffen op de Schaapsweg. Een 36-jarige vrouw uit Ede is aangehouden en ingesloten. 

Op basis van het eerste onderzoek gaat de politie er vanuit dat de vrouw de man vermoedelijk opzettelijk heeft aangereden. Aanleiding zou mogelijk een aanrijding kunnen zijn geweest op de parkeerplaats.

De vrouw wordt verdacht van doodslag.

 Getuigen gezocht

Het incident heeft veel indruk gemaakt op de mensen die getuigen waren. Zij kunnen slachtofferhulp krijgen. De politie roept de politie mensen op zich te melden die camerabeelden van de aanrijding mogelijk hebben opgenomen dan wel getuigen die de betreffende auto na de aanrijding hebben zien rijden of het ongeval hebben zien gebeuren.

Beeldmateriaal

Op social media gaat een filmpje rond van de reanimatie van het slachtoffer. Dringende verzoek is om dergelijke filmpjes niet te delen en direct te verwijderen. Het is zeer pijnlijk voor de nabestaanden.

2022121029 <NR>