Man overleden bij steekincident; verdachten aangehouden

Man overleden bij steekincident; verdachten aangehouden

Geplaatst op 20 maart 2022, om 11:30 uur

Rosmalen – Bij een steekincident aan de Driesprong in Rosmalen is zaterdagavond een 22-jarige man overleden. De politie hield kort na het incident twee verdachten aan.

Rond 21.30 uur ontstond op het terras van een eetgelegenheid aan de Driesprong een ruzie tussen een aantal gasten. De exacte aanleiding daarvan wordt nog onderzocht. Eén van de betrokkenen belde het latere slachtoffer die toen ook naar het terras kwam. Daar werd hij vervolgens gestoken. Het slachtoffer wist nog zwaargewond het plein over te steken en bij een andere horecagelegenheid naar binnen te gaan. Daar is door personeel en later ambulancepersoneel geprobeerd het slachtoffer te reanimeren, maar dit mocht niet meer baten. De 22-jarige man uit ’s-Hertogenbosch overleed ter plaatse.

Aanhoudingen

Al vrij snel konden door de politie aan de hand van getuigenverklaringen twee verdachten worden aangehouden. Dat betroffen een 17-jarige meisje uit ’s-Hertogenbosch  en een 16-jarig meisje uit Rosmalen. Zij zijn in verzekering gesteld voor verder onderzoek.

Onderzoek

De politie is direct een groot onderzoek opgestart. Daarbij is technisch onderzoek gedaan. Zowel op het terras waar de ruzie ontstond, in de horecagelegenheid waar het slachtoffer overleed en op de route die hij gewond heeft afgelegd. Ook is inmiddels met de nodige getuigen gesproken en kijken we of er camerabeelden beschikbaar zijn die ons kunnen helpen met het verdere onderzoek.

Impact

Het steekincident gebeurde op een drukke horeca-avond in het centrum van Rosmalen. Daardoor zijn vele tientallen mensen getuige geweest van dit heftige incident. Wij kunnen ons voorstellen dat dat een enorme impact op hen heeft gehad en mogelijk dat zij hulp nodig hebben om dit te verwerken. Meer informatie over omgaan met die stress vind je hier: https://www.slachtofferhulp.nl/emotionele-hulp/getuige-misdrijf-ongeval/