Politie beëindigt illegale arbeid

Politie beëindigt illegale arbeid

Geplaatst op 20 maart 2022, om 14:03 uur

Baarn – De politie onderzocht donderdag 17 maart signalen van illegale arbeid bij een bedrijf in Baarn. Medewerkers van de Afdeling Vreemdelingenpolitie, Identificatie en Mensenhandel (vroeger Vreemdelingenpolitie genoemd) bezochten rond 07.00 uur het bedrijf en troffen daar 18 personen aan die zich niet konden legitimeren.

#foto: een politieagent legt identificatiegegevens van een verdachte vast

Van de 18 aanwezigen personen, bleek dat er 13 mensen niet over de vereiste identificatiedocumenten beschikten, die een rechtmatig verblijf en arbeid in Nederland rechtvaardigen.

Deze personen mogen dan ook geen arbeid mochten verrichten in Nederland. Zij zijn staande gehouden voor de Vreemdelingenwet en overgebracht naar een politiebureau. Twee aanwezigen kregen een proces-verbaal voor het overschrijden van hun inreisverbod en 11 personen kregen een terugkeerbesluit met de mededeling dat ze binnen 28 dagen het Schengengebied moeten verlaten en zich moeten begeven naar land van herkomst. De Arbeidsinspectie werd eveneens geïnformeerd over de aangetroffen situatie bij het bedrijf.

AVIM
De Afdeling Vreemdelingenpolitie, Identificatie en Mensenhandel (vroeger Vreemdelingenpolitie genoemd) doet onderzoek naar de identiteit en de verblijfsrechtelijke status van vreemdelingen. De afdeling onderzoekt ook grootschalige criminaliteit, zoals mensenhandel, mensensmokkel en identiteitsfraude. Heeft u vermoedens van illegale arbeid, mensenhandel of identiteitsfraude? Bel dan met de politie via 0900-8844. Of bel anoniem via 0800-7000.