Getuigenoproep gewapende overval op restaurant

Getuigenoproep gewapende overval op restaurant

Geplaatst op 18 maart 2022, om 14:19 uur

Amersfoort – Woensdagmiddag 16 maart vond er een gewapende overval op een restaurant aan de Paulus Borstraat plaats. De overval werd gepleegd door één verdachte, die zonder buit op de vlucht sloeg. De politie zoekt getuigen.

Rond 12:40 uur liep een overvaller het restaurant binnen. Eenmaal binnen bedreigde de overvaller een medewerker met een wapen. De medewerker van het restaurant pakte hierop een mes en riep naar een collega om de politie te bellen. Hierop vluchtte de verdachte het restaurant uit, de Paulus Borstraat in, richting de Soesterweg. Niemand raakte gewond en de verdachte heeft geen buit gemaakt.

Signalement verdachte
Van de verdachte is een beperkt signalement bekend. De overvaller is een donker getinte man, van gemiddelde lengte en hij droeg donkere kleding.

Getuige is vluchtende overvaller gepasseerd
De politie is op zoek naar een getuige die de vluchtende overvaller is gepasseerd. De getuige kwam uit de richting van de Matthias Withoosstraat en liep de vluchtende overvaller tegemoet. De getuige is een blanke man rond de 25 tot 30 jaar oud, rond de 1.70 tot 1.75 meter lang met kort blond haar. Hij droeg een blauwe spijkerbroek en een kaki kleurige jas.

Bent u deze getuige? Of heeft u meer informatie over deze overval? Alles wat u gezien of gehoord heeft kan ons verder helpen in het onderzoek. Ook komen wij graag met u in contact als u in het bezit bent van camerabeelden. Geef uw informatie dan door via het telefoonnummer 0900-8844. Dit kan ook via Meld Misdaad Anoniem (M) 0800-7000 of onderstaand tipformulier.