Dronken bestuurder opgepakt na verlaten plaats ongeval

Dronken bestuurder opgepakt na verlaten plaats ongeval

Geplaatst op 17 maart 2022, om 11:07 uur

Tilburg – Een dronken automobilist, die na een aanrijding was doorgereden, is woensdagmiddag snel gepakt.

Op woensdag 16 maart 2022 om 16.35 uur is er bij het Operationeel Centrum(OC) een melding gedaan dat er een aanrijding was geweest bij het winkelcentrum aan de Westermarkt. De bestuurder die de aanrijding had veroorzaakt zou daar zijn weggereden. Getuigen noteerden het kenteken en gaven het door aan de centralist van het OC.

Aanhouding

De centralist verspreidt het kenteken door aan de politie-eenheden in de omgeving met daarbij het adres van de eigenaar. Een motorrijder ziet de auto staan voor de woning in de wijk de Reit. De auto had flinke verse schade. In de woning treft de agent een vrouw die meteen haar man aanwijst als bestuurder. Die zit dronken op de bank. Hij probeert nog te ontkennen dat hij daar geweest is maar toen hij zelf de schade aan zijn auto zag snapte hij dat er geen ontkomen meer aan was. Hij is aangehouden. Op grond van zijn alcohol gebruik kreeg hij een rijverbod, is zijn rijbewijs ingevorderd en moet hij zich melden bij het CBR voor een rijvaardigheidstest. Verder krijgt hij natuurlijk een proces-verbaal voor het doorrijden en het rijden onder invloed.