Twee gewapende overvallen op supermarkten in kwartier tijd

Twee gewapende overvallen op supermarkten in kwartier tijd

Geplaatst op 16 maart 2022, om 12:08 uur

Roosendaal – Twee supermarkten in de wijken Kalsdonk en Langdonk zijn dinsdagavond 16 maart door gewapende mannen overvallen. Er raakte niemand gewond. De daders zijn nog niet gepakt.

Rond 19.40 uur sloeg een overvaller met een mes toe aan de Philipslaan. Onder bedreiging van het wapen eiste hij geld. De man vluchtte daarna weg in de richting van de Marconistraat. Hierna ontbreekt ieder spoor van hem. Deze overvaller had een baard en opgeschoren zwart haar. Hij droeg een zwarte jas en vluchtte te voet weg met een plastic tasje.

Signalementen

Een kwartier later werd ook een supermarkt aan de Lindenburg overvallen. Twee jongemannen bedreigden de medewerkers ieder met een mes. Na de overval renden ze met de buit richting de Suzannadonk. Een van de overvallers was ongeveer 175 centimeter lang, droeg een zwart Adidas trainingspak met witte strepen en sneakers. Hij had een witte pet op. De tweede overvaller had een zwarte joggingsbroek met een witte streep op de zijkant aan. Verder een zwarte hoodie met capuchon, sneakers, zwart mondmasker en zwarte handschoenen. Na beide overvallen verspreidde de meldkamer Burgernetmeldingen met signalementen van de drie daders. In de omgeving van de supermarkt zochten agenten naar sporen. Hierbij werden ook enkele politiehonden ingezet. Rond 20.50 uur zocht ook de politiehelikopter nog tevergeefs naar de daders.

Overeenkomsten

Recent werden al twee supermarkten aan het Tolbergcentrum overvallen. Zo sloegen op donderdagavond 3 maart twee overvallers toe op een supermarkt. Ruim een week later, op vrijdagavond 11 maart, werd een andere supermarkt aan diezelfde straat overvallen. Uiteraard onderzoekt de recherche of deze overvallen iets met elkaar te maken hebben.

Hebt u meer informatie?

De daders van beide overvallen zijn nog voortvluchtig. De politie stelt een onderzoek in en zoekt nog mensen, die meer over dit incident weten. Hebt u meer informatie? Bel dan met de politie: 0900-8844. Of via het Politie WhatsApp nummer 06 – 1220 7006. Belt u liever anoniem, dan kan dat via Meld Misdaad Anoniem (0800 – 7000). U kunt ook een tipformulier invullen.