Achtervolging door Bergen op Zoom

Achtervolging door Bergen op Zoom

Geplaatst op 14 maart 2022, om 11:53 uur

Bergen op Zoom – De maandagochtenddienst begon voor twee politieagenten met een achtervolging door het centrum van Bergen op Zoom. Tijdens hun surveillanceronde kwam hen, op 14 maart omstreeks 09.15 uur, een personenauto tegemoet. De bestuurder daarvan werd herkend als iemand die geen rijbewijs heeft. De agenten draaiden hun dienstauto, gingen achter de betreffende auto aan en zetten hun stoptransparant aan om de bestuurder tot stoppen te manen.

Die ging echter ineens een tandje harder rijden. Met hoge snelheid reed hij over de Zuid-Oostsingel. De vele fietsers die daar reden schrokken vast van de hard rijdende auto met de politieauto daar achteraan. Via het Battuspad en de Keldermanslaan reed de automobilist vervolgens de Erasmuslaan op. Daar negeerde hij het rode verkeerslicht op de kruising met de Antwerpsestraatweg. Andere weggebruikers moesten hard in de remmen om een aanrijding te voorkomen.

Reëel gevaar voor andere weggebruikers

De politieauto zette vervolgens de zwaailichten en sirene aan om andere verkeersdeelnemers op het gevaarlijke rijgedrag te attenderen. De bestuurder van de auto bracht hen met zijn onverantwoorde gedrag in gevaar.

De achtervolging ging daarna via de Prins Bernhardlaan het Lourdesplein op. Daar besloot de automobilist rond 09.20 uur te stoppen.

De agenten snelden naar de betreffende auto, praatten de bestuurder uit zijn voertuig, boeiden hem en brachten de man naar hun dienstauto. Daar bleek uit navraag dat de man in het bezit was van een tiental verpakkingen (vermoedelijk) cocaïne. Dat is in beslag genomen door de politie. De man, een 21-jarige Bergenaar, is overgebracht naar een politiecellencomplex. Hij is ingesloten in afwachting van zijn verhoor. Sowieso wordt proces-verbaal tegen de verdachte opgemaakt voor alle overtredingen die hij onderweg pleegde. Wat hem verder nog te wachten staat bepaalt de officier van justitie.