Politie neemt nepvuurwapen in beslag na tip oplettende meldster

Politie neemt nepvuurwapen in beslag na tip oplettende meldster

Geplaatst op 14 maart 2022, om 10:48 uur

Rotterdam – De politie heeft zondag 13 maart een 12-jarige jongen aangehouden op verdenking van het bezit van een vuurwapen. De melding kwam van een oplettende burger die zag dat de verdachte een wapen bij zich had.

Omstreeks half elf in de avond kreeg de politie een melding binnen van een burger die een jongen had gezien met een vuurwapen in de omgeving van de Viergeverstraat. Toen de agenten ter plaatse waren troffen ze twee jongens aan. Nadat een politiehond even verderop een wapen aantrof, is een van deze jongens aangehouden. Het gaat om een 12-jarige Rotterdammer. Na onderzoek is gebleken dat het wapen nep is. 

Nepvuurwapen

Nepvuuwapens die lijken op echte vuurwapens zijn verboden. Als een nepvuurwapen niet van een echt vuurwapen te onderscheiden is, handelen agenten alsof het om een echt vuurwapen gaat. In deze gevallen kan het voorkomen dat agenten iemand onder schot nemen. Het bezitten van een nepvuurwapen is daarom levensgevaarlijk!