Betrokken bestuurder bij verkeersongeval reed onder invloed

Betrokken bestuurder bij verkeersongeval reed onder invloed

Geplaatst op 9 maart 2022, om 09:27 uur

Middenbeemster – Op de Rijperweg vond maandagochtend een aanrijding plaats tussen een vrachtwagen en een meisje op de fiets. Uit onderzoek van afdeling Verkeersongevallenanalyse (VOA) blijkt dat de 40-jarige bestuurder onder invloed was van alcohol ten tijde van het ongeval.

De man moest, na het afleggen van een blaastest op straat, mee naar het bureau voor een ademanalyse. Hieruit bleek dat het ademalcoholgehalte hoger was dan toegestaan, namelijk 605 ugl bijna driemaal de toegestane hoeveelheid. Het rijbewijs van de bestuurder is ingevorderd vanwege het hoge percentage alcohol en vanwege zijn betrokkenheid bij het ongeval. De VOA zet het onderzoek naar het verkeersongeval voort.

Het 13-jarige slachtoffer ligt nog in kritieke toestand in het ziekenhuis. De familie van het slachtoffer verzoekt om met rust gelaten te worden in deze moeilijke tijd.

De politie heeft enkele getuigen gesproken. Was u getuige van het ongeval en heeft u nog niet gesproken met agenten? Neem dan contact op met 0900-8844.

Lees het eerdere persbericht over het ongeval. In dit bericht zijn in eerste instantie abusievelijk de verkeerde leeftijden genoemd. Deze zijn inmiddels gecorrigeerd.