Aanhouding na steekincident

Aanhouding na steekincident

Geplaatst op 9 maart 2022, om 11:52 uur

Amersfoort – Een 52-jarige man uit Amersfoort raakte dinsdag 8 maart zwaargewond bij een steekincident in zijn woonplaats. Politieagenten konden vrijwel direct een 29-jarige verdachte aanhouden. Het slachtoffer is opgenomen in het ziekenhuis.

Het slachtoffer liep die avond rond 19.00 uur met zijn twee honden over het Plantsoen-Oost. Daarbij kwam het slachtoffer een man en een vrouw tegen met een hond. Daarbij ontstond op enig moment een situatie die escaleerde en waarbij werd gevochten. Het slachtoffer werd daarbij gestoken met een mes en raakte onder andere zwaargewond aan zijn hals. Dankzij accuraat handelen van enkele omstanders die direct contact legden met de politiemeldkamer, kon de hulpverlening snel worden opgestart. Het slachtoffer werd met spoed vervoerd naar het ziekenhuis en opgenomen. De verdachte, een 29-jarige inwoner uit Amersfoort werd door agenten in de directe nabijheid aangetroffen en aangehouden. Hij werd ingesloten voor nader verhoor.

Politie zoekt getuigen
Hoewel de politie ter plaatse al met enkele getuigen sprak, is zij opzoek naar meer getuigen. Wellicht zijn er mensen geweest die de man hebben zien lopen, voor of na het incident. Heeft u informatie over het incident? Bel direct met de politie via 900-98844 of maak gebruik van onderstaand tipformulier.