Inbreker op heterdaad aangehouden bij scoutingclub

Inbreker op heterdaad aangehouden bij scoutingclub

Geplaatst op 9 maart 2022, om 12:28 uur

Udenhout – De politie heeft vanmorgen, woensdag 9 maart 2022, omstreeks 06.20 uur op de Groenstraat bij een scoutinggebouw een 41-jarige man uit Dongen op heterdaad aangehouden ter zake inbraak. Hij staat geregistreerd als veelpleger. De politie verdenkt hem ook van een inbraakpoging afgelopen nacht in het clubhuis van een scoutinggroep aan de Klokkenlaan in Loon op Zand. Daar was een raam vernield en het pand betreden, vanwege het luide alarm vluchtte de dader daar kennelijk zonder buit.

Agenten van het Flexteam van het politiedistrict Hart van Brabant draaiden afgelopen nacht een actie vanwege recente inbraken bij scoutinggroepen onder meer in Dongen. De dienders kwamen eerst uit bij een scouting gebouw in Loon op Zand. Daar bleek de dader al zonder buit gevlucht te zijn. 

Kort daarna kwamen de agenten bij een scoutingclub  in Udenhout uit bij een heterdaadje. De agenten zagen dat er daar een deur van het pand open ging. Een man kwam naar buiten die in eerste instantie gevolg leek te geven aan de bevelen van de agenten om zijn handen omhoog te doen en naar hen toe te komen. Op het laatste moment rende hij echter hard weg. De ‘dief’ werd achterhaald en aangehouden. Hij gaf aan dat hij een hek en een gedeelte van het prikkeldraad had weggeknipt om op het terrein te komen. Vervolgens had hij een deur geforceerd. 

Zijn auto werd in de omgeving aangetroffen. Diverse inbrekersgereedschappen zijn in beslag genomen.  De recherche onderzoekt of hij nog meer op zijn kerfstok heeft.