Alcoholcontrole levert gesignaleerde verdachte op

Alcoholcontrole levert gesignaleerde verdachte op

Geplaatst op 8 maart 2022, om 11:02 uur

Kloosterzande – Politieagenten controleerden in de nacht van maandag 7 op dinsdag 8 maart 2022, omstreeks 02.00 uur, een personenauto op het Marijkeplein in Kloosterzande. De bestuurder moest een blaastest ondergaan. Hij bleek niet gedronken te hebben.

Ook de overige inzittenden van de auto werden gecontroleerd. Een man die achterin de auto zat bleek een 19-jarige Vlissinger te zijn. Deze jongeman stond gesignaleerd in politiesystemen omdat hij verdacht wordt van betrokkenheid bij de diefstal van een scooter waarbij slachtoffers bedreigd werden met een vuurwapen.

Deze diefstal vond begin van dit jaar plaats in de Nieuwstraat in Vlissingen. De officier van justitie gaf destijds toestemming om de 19-jarige Vlissinger buiten heterdaad aan te houden, omdat zijn betrokkenheid bij deze diefstal met geweld door de politie moet worden onderzocht. Voor de zaak werd op 21 januari jl. een Middelburgse verdachte van 17 jaar aangehouden. Deze zit nog altijd vast.

De Vlissinger is overgebracht naar een politiecellencomplex. Daar is hij ingesloten. De man wordt dinsdag gehoord door rechercheurs die met de zaak bezig zijn.