Arrestatie geweld tegen politie

Arrestatie geweld tegen politie

Geplaatst op 6 maart 2022, om 09:42 uur

Oosterhout – De politie arresteerde zondag 6 maart 2022 rond 05u30 in de Tilburgseweg een 51-jarige man uit Chaam, omdat hij probeerde geweld te gebruiken tegen agenten.

De politie ontving zondagochtend een melding dat een man tegen deuren trapten. Agenten spraken de man aan en wilden de rust in de straat terugbrengen, maar de verdachte was opstandig en wilde geweld gebruiken tegen de agenten. Daarvoor werd hij aangehouden. Hij verzette zich tegen zijn arrestatie. De verdachte zit vast voor verhoor.

Publieke taak
De politie tolereert geen verbaal of fysiek geweld tegen opsporingsambtenaren, politiemensen, hulpverleners en overheidspersoneel en treedt er daadkrachtig tegen op. Wie agressie of geweld pleegt tegen een werknemer met een publieke taak, moet snel en streng worden gestraft.. Met het Openbaar Ministerie is afgesproken dat de strafeis bij geweld tegen medewerkers met een publieke taak altijd wordt verhoogd. Klik hier voor meer informatie over de veilige publieke taak.