Aanhoudingen na schietincident Vinkeveen

Aanhoudingen na schietincident Vinkeveen

Geplaatst op 6 maart 2022, om 14:58 uur

Vinkeveen – Bij een schietincident op het parkeerterrein nabij The Harbor Club aan de Groenlandsekade in Vinkeveen raakten zondagochtend 6 maart meerdere personen gewond. De politie hield in totaal zes verdachten aan op verdenking van betrokkenheid bij dit schietincident.

Omstreeks 04.25 uur kreeg de politiemeldkamer meerdere meldingen van getuigen van een schietincident op het parkeerterrein. Meerdere politie-eenheden werden naar het parkeerterrein gedirigeerd. Vanuit de lucht leverde de politiehelikopter ondersteuning. Ter plaatse bleek uit een eerste onderzoek dat op het parkeerterrein een schietincident had plaatsgevonden waarbij meerdere personen gewond raakten.

Toen de eerste politie-eenheden arriveerden zagen zij dat enkele personenauto’s het parkeerterrein verlieten. Deze voertuigen werden staande gehouden en de inzittenden werden daarbij gecontroleerd. Ter plaatse bleek  ook dat vermoedelijk een of meerdere voertuigen het parkeerterrein al had verlaten.

Aanhoudingen
Ter hoogte van het AMC in Amsterdam werd een van de betrokken voertuigen door de politie staande gehouden. Ter plaatse bleek dat een van de inzittenden van dat voertuig gewond was. Hij werd direct voor medische behandeling naar het ziekenhuis vervoerd en opgenomen. In het totaal hield de politie zes verdachten aan, waarvan een aantal gewond is geraakt. Hun rol en betrokkenheid bij het schietincident wordt nader onderzocht. Van een verdachte is de toestand zorgelijk.

Start TGO
Onder leiding van het Openbaar Ministerie is een Grootschalig Team Opsporing gestart dat onderzoek doet naar het incident. 

Heeft u informatie en of beelden?
Bent u aanwezig geweest bij dit schietincident, neem dan contact op met het rechercheteam via 0900-8844. Vindt u het lastig de informatie te delen met de politie en wenst u anoniem te blijven, bel dan Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000. Vertelt u dan wel alles wat u weet want vanwege het anonieme karakter kunnen zij u niet terugbellen.

De recherche is een onderzoek gestart en komt daarom graag in contact met mensen die iets gezien of gehoord hebben aan de Groenlandsekade in Vinkeveen. Daarnaast bekijken rechercheurs graag camera- of dashcambeelden uit de buurt. Heeft u beeldmateriaal? Neem dan contact op via onderstaande mogelijkheden. Beelden kunt u rechtstreeks uploaden via onderstaand formulier.

U kunt ook contact opnemen met het Team Nationale Inlichtingen via 088-6617734. U kunt uw informatie ook digitaal met de politie delen door gebruik te maken van onderstaande tipformulier.