Agressieve man brengt nacht in cel door

Agressieve man brengt nacht in cel door

Geplaatst op 6 maart 2022, om 15:09 uur

Middelburg – In de nacht van zaterdag 5 op zondag 6 maart 2022 werd een 27-jarige Middelburger op de Vlasmarkt aangehouden door de politie. Hij werd door portiers een kroeg uitgezet omdat hij vervelend zou zijn geweest tegen wat cafégasten.

Eenmaal buiten ontstond er, rond 04.45 uur, een onrustige situatie waar de Middelburger debet aan was. Hij ging tekeer tegen de portiers en er ontstond wat duw- en trekwerk. Agenten zagen de situatie escaleren en liepen naar het opstootje toe. Zij trachtten met de man in gesprek te gaan om hem te kalmeren, maar de man richtte zijn agressie nu op de agenten. Ook tegen de agenten werd hij fysiek agressief.

De man werd aangehouden, maar ging hiertegen hevig in verzet. Om hem onder controle te krijgen moesten meerdere agenten hem naar de grond brengen zodat hij geboeid kon worden. Ook toen hij naar een politieauto gebracht werd bleef hij in het rond trappen. Met geweld is de man in de auto gezet.

Hierna is hij ingesloten in een politiecellencomplex. Daar heeft hij de nacht doorgebracht. De verdachte mocht vandaag (zondag) een verklaring afleggen. Hij zit nog steeds vast.

Een van de agenten liep letsel op aan zijn hand.