Handhaver bedreigd, verdachte aangehouden

Handhaver bedreigd, verdachte aangehouden

Geplaatst op 5 maart 2022, om 15:34 uur

Vlissingen – In de Bouwen Ewoutstraat in Vlissingen werd zaterdagmiddag (5 maart 2022) een handhaver van de gemeente Vlissingen bedreigd en beledigd door een 34-jarige inwoner van Vlissingen. Deze laatste is aangehouden door de politie.

De handhaver schreef een bekeuring uit voor een personenauto die op het trottoir geparkeerd stond. Toen hij daarmee bezig was kwam de eigenaar van de auto naar buiten gerend. Hij schold de handhaver van de gemeente de huid vol en weigerde zijn auto te verzetten. De man ging zo tekeer dat de handhaver zich bedreigd voelde en via het operationeel centrum politieagenten ter assistentie ter plaatse vroeg.

Agenten kwamen naar de Bouwen Ewoutstraat en hielden de man aan. Hij is overgebracht naar een politiecellencomplex en ingesloten. De verdachte mag een verklaring afleggen. De handhaver deed aangifte van bedreiging.

Publieke taak
De politie tolereert geen verbaal of fysiek geweld tegen opsporingsambtenaren, politiemensen, hulpverleners en overheidspersoneel en treedt er daadkrachtig tegen op. Wie agressie of geweld pleegt tegen een werknemer met een publieke taak, moet snel en streng worden gestraft. De dader wordt niet alleen strafrechtelijk, maar ook financieel aangepakt voor het veroorzaken van schade. Met het Openbaar Ministerie is afgesproken dat de strafeis bij geweld tegen medewerkers met een publieke taak altijd wordt verhoogd. Klik hier voor meer informatie over de veilige publieke taak.