Politie Rijvaardigheid Training in Utrecht

Politie Rijvaardigheid Training in Utrecht

Geplaatst op 3 maart 2022, om 11:08 uur

Utrecht – Als onderdeel van een training voor rijinstructeurs zal er op donderdag 3 maart 2022 rond 14:00 uur een peloton van 12 ME wagens met optische- en geluidsignalen (blauw zwaailicht en sirene) door Utrecht rijden. Schrik niet, het gaat dus om een training.

Op 2 en 3 maart 2022 trainen de  instructeurs op het thema ME. Op donderdag 3 maart wordt er in twee secties richting Oost-Nederland gereden. In de middag komt het peloton naar Midden-Nederland en rijden ze door Utrecht heen.
De route begint in Vleuten en gaat vanuit daar via de Hogeweidebrug langs het Julianapark richting Overvecht, vervolgens buigt het peloton af richting Tuinwijk/Tuindorp en zullen ze via De Berenkuil richting De Bilt rijden waar de rit eindigt.

Mobiele Eenheid
De Mobiele Eenheid (ME) heeft als primaire taak verstoringen van de openbare orde te voorkomen of te bestrijden. Bij voetbalwedstrijden of demonstraties ziet u de ME vaak op straat. Alle medewerkers van de ME verrichten dagelijks normaal politiewerk. ME’er zijn is dus een nevenfunctie.
Klik hier voor meer informatie over de Mobiele Eenheid.