Twee verdachten aangehouden in recherche-onderzoek

Twee verdachten aangehouden in recherche-onderzoek

Geplaatst op 2 maart 2022, om 08:20 uur

Nieuw-Vennep/Haarlem – De recherche heeft in een onderzoek naar een beroving met geweld twee verdachten aangehouden. Beide verdachten, een 23-jarige Hoofddorper en een 20-jarige inwoner van Nieuw-Vennep werden na hun aanhouding op dinsdag 1 maart direct ingesloten op het hoofdbureau van politie.

De recherche startte een onderzoek na een gewelddadige beroving op donderdagavond 6 januari 2022 in Nieuw-Vennep. Een inwoner uit Schiedam had online afgesproken om een Playstation te kopen en zat in zijn auto op de verkopende partij te wachten op de Montreallaan in Nieuw-Vennep.

De aangever verklaarde dat hij die donderdagavond rond 20.30 uur in de auto zat, toen twee mannen naar zijn auto toekwamen en bij hem instapten. Daar werd hij continu bedreigd met een mes en moest hij geld en persoonlijke eigendommen afgeven. Hierna moest het slachtoffer zijn auto uitstappen en ging het tweetal ervandoor. De auto werd later leeg teruggevonden.

Na onderzoek kwam de recherche op het spoor van beide verdachten. Zij zijn ingesloten en het onderzoek wordt voortgezet.

Het slachtoffer is inmiddels door de recherche op de hoogte gesteld van de aanhouding van beide verdachten.

2022004221

Eerder werd dit persbericht gepubliceerd.