Ossenaar drukt auto ex-vriendin van snelweg: celstraf en rijontzegging

Ossenaar drukt auto ex-vriendin van snelweg: celstraf en rijontzegging

Geplaatst op 2 maart 2022, om 08:10 uur

OSS – De rechtbank Oost-Brabant heeft een 26-jarige man uit Oss veroordeeld tot een gevangenisstraf van 20 maanden, waarvan 10 maanden voorwaardelijk, en een rijontzegging van 1 jaar. Hij drukte de auto van zijn ex-vriendin van de snelweg af, waardoor zij in levensgevaar kwam.

De verdachte plaatste een gps-tracker in de auto waarin zijn ex-vriendin reed en wist zo waar zij in april 2020 was. Op de snelweg A50 zag hij haar rijden en reed hij na enige tijd tegen de auto van zijn ex-vriendin, waardoor zij van de weg werd gedrukt en tegen een boom tot stilstand kwam. Dit alles gebeurde met snelheden van rond de 100 km/uur. De verdachte aanvaardde bewust de aanmerkelijke kans dat de vrouw om het leven zou komen en maakte zich daarmee schuldig aan een poging tot doodslag.

Bij het bepalen van de straf houdt de rechtbank er rekening mee dat de verdachte het leven van zijn ex-vriendin op het spel zette. Ook bracht hij andere verkeersdeelnemers in gevaar. De vrouw had door het voorval wekenlang pijn en moest EMDR-therapie volgen om haar trauma te verwerken. Het incident maakte diepe indruk op haar en zorgt nog steeds voor angstgevoelens. De rechtbank rekent het de verdachte ook zwaar aan dat hij doelbewust, met gebruik van een gps-tracker, op zoek is gegaan naar zijn ex, terwijl zij op dat moment in een ‘Blijf van mijn lijf’ huis verbleef uit angst voor hem. De rechtbank legt een deels voorwaardelijke celstraf op om de verdachte ervan te weerhouden opnieuw in de fout te gaan.